zondag 18 maart 2012

Brittain meets JapanQueen Anne's Scarf in Japans zijde garen

Gister een hele mooi bol japans NORO garen gekocht. Het garen is een mengsel van katoen en zijde met een beetje wol en  kleine nylon draadjes. Het is een enkele handgesponnen draad die steeds dik en dan weer dun wordt. Bovendien heeft elke bol een eigen kleurverloop wat een prachtig effect geeft. Ik heb er een Queen Anne's sjaal van gehaakt. Een heel eenvoudig patroon met groots effect...en ook nog snel klaar! daar houd ik van...:-)!

Hierbij het vertaalde partoon dat ik op een Engels blog gevonden heb:

Stap 1
Haak 6 lossen en maak daarvan een ring door een halve vaste in de eerste losse te haken.

Stap 2
Haak 3 lossen als eerste stokje, haak daarna nog 13 stokjes in de ring, eindig met een halve vaste in het eerste stokje en draai het werk om. Haak  een vaste in de eerste twee stokjes, *haak 4 lossen, haak een vaste in de volgende twee stokjes* herhaal dit nog 5 keer zodat je 6 boogjes krijgt.  Haak 6 lossen en draai het werk.

Stap 3
Haak een  halve vaste in het eerste boogje van 4 lossen van het eerste motief, 3 lossen, draai het werk. Haak 13 stokjes in het boogje van 6 lossen, haak een halve vaste in het eerste boogje van 4 lossen, haak 1 losse, draai het werk. Haak een vaste in elk van de eerste twee stokjes, *haak 4 lossen, haak een vaste in de volgende twee stokjes* herhaal 5 keer ( 6 boogjes). halve vaste in her eerste boogje van het vorige motief, 6 lossen, draai het werk

Stap 4
Herhaal stap 3 net zo vaak tot je bol op is, of de sjaal lang genoeg is, hecht af en werk de draaduiteinden weg.

Ik heb gehaakt met haaknaald nummer 6 en had de sjaal in een avond af. Je zou het ook met een heel dun garen kunnen maken als kantje.

Mocht je de sjaal ook maken, stuur me dan een foto, ben erg benieuwd!

Groetjes,

Laura

6 opmerkingen:

Esther zei

Hoi Laura, wat een prachtige sjaaltje, ga hem zeker eens maken, bedankt voor de uit leg, groetjes Esther.

Laura zei

Hoi Esther,

Dank voor je reactie, ben heel benieuwd hoe hij er uitziet als jij hem zou maken. Zou je me een foto willen sturen?

Dankjewel,

Laura

Een dag uit mijn leven zei

Hallo,

Is de wol ook online te kopen en waar kan ik die kopen?

Groejes,
Kim

Laura zei

Hoi Kim,

Ik heb de wol gekocht bij breiboetiek ajoure in Joure. Die winkel is echt een aanrader.

Mocht je niet snel in het noorden des lands komen dan is de is wol ook te koop bij www.wolenbreiboetiek.nl het heet Noro, type Taiyo kleurnummer 17. Op een bol zit 400m en dat was bij mij genoeg voor de hele sjaal.

Groetjes,

Laura

Ja-Ni-nA - Elke dag zaterdag zei

Hoi, hoi, wij zijn 'buurvrouwen' op Freubelweb, dus even bij jou gaan kijken. Wat een mooie sjaal, prachtige wol ook. Wie weet...ga ik hem ooit nog eens maken, maar er staat al zoveel op mijn to do lijstje, kan even duren dus:) Groetjes, Janina

Christel zei

Nou, dit is geen frutsel hoor Laura :) Via een tweet van iemand kwam ik via de site van Freubelweb bij je sjaal uit. Mooi garen heb je gebruikt. Noro heeft een hele mooie collectie. Ik ga eens kijken of ik nog genoeg Catania Color heb liggen.