zondag 7 oktober 2012

Flowers are a girl's best friend - TUTORIAL


Mijn eerste tutorial, opeens had ik een leuk idee, snel klaar maar heel leuk en met veel variatiemogelijkheden.

een gehaakte ring! hoe leuk is dat!Hier de tutorial zodat je je eigen ring kan maken,De ring bestaat uit een eenvoudige dubbele bloem met een lusje voor je vinger. Ik heb haaknaald nummer 2 gebruikt en het bekende catania haakkatoen.  Je ring kun je vervolgens versieren met een chique knoop, een papieren bloementje, strijk diamantjes of een belletje... gebruik je fantasie!

Je begint met het haken van een ketting van 5 lossen, sluit deze ring.

In de ring haak je een vaste, gevolgd door een ketting van drie lossen voor het eerste stokje, haak daarna twee stokjes tezamen.

Haak een ketting van drie lossen en maak deze met een halve vaste vast in je begin ring.

Dit is het eerste bloemblaadje, maak nog drie van deze blaadjes.

Haak een ketting ven drie lossen en zet deze vast achter het bloemblaadje, doe dat voor elk van de vrie bloemblaadjes, je krijgt van achter elk bloemblaadje een lusje waar je straks de tweede rij bloemblaadjes op vast kunt haken.

Wissel nu van kleur en knip het draadje van de eerste toer ruim af zodat je dat straks makkelijk kunt wegwerken.
Haak nu een vaste in het lusje achter het eerste bloemblaadje, gevolgd door drie lossen voor het eerste stokje, haak drie stokjes samen,

haak drie lossen en maak deze met een vaste vast in het lusje je hebt nu het eerste bloemblad van de tweede toer gemaakt, maak zo nog drie bloemblaadjes in de overige drie lussen.

haak nu een ketting van lossen voor het lusje voor om je vinger, ik had een ketting van 8 losse nodig, het kan zijn dat hij voor jou vinger kleiner of groter moet worden, dit moet je even uitproberen.
maak de lus voor om je vinger vast aan de overzijde van de achterkant van het bloemetje door middel van een vaste.  omhaak het lusje met een aantal lossen voor de stevigheid, ik had er 13 nodig. het kan meer of minder zijn afhankelijk van het formaat van je vinger.

Hecht de draadjes af en versier je ring, tadaa!!! je eigen gehaakte ring!

 Mocht de turorial niet helemaal duidelijk zijn stuur me dan een berichtje. Maak je deze ring ook? dan zou ik het heel erg leuk vinden als je een link naar mijn blog plaatst :)

Veel Succes!

Laura

4 opmerkingen:

Angélique zei

Leuke ring! Duidelijke tutorial heb je gemaakt.

Laura zei

Dankje angelique! Ben zo blij dat je de tutorial duidelijk vindt!

Heidi... zei

Wat leuk zeg! Mooie duidelijke Tuto...

Esther zei

Prachtig en bedankt voor je uitleg. Groetjes Esther.